Lifestyle

Bingo Tuzla nastavlja pomagati SOS Dječijim selima: Sutra nova donacija







Kompanija Bingo Tuzla će sutra u Sarajevu sa SOS Dječijim selima u BiH, potpisati ugovor o donaciji kao i primopredaju donatorskog čeka u vrijednosti od 32.000 KM!

Donirajući već treću godinu zaredom ovu novčanu sumu, Bingo Tuzla pokriva dio godišnjih troškova života jedne SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka.

“S ponosom ističemo da je Bingo jedna od dvije domaće kompanije koje doniraju iznos od 32.000 KM, svrstavajući se na taj način na listu najboljih prijatelja SOS Dječijih sela BiH”, ističu iz Binga.

Ceremoniji potpisivanja ugovora o donaciji i uručenja donatorskog čeka će prisustvovati Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo Tuzla i Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

“U 26 SOS porodica obezbjeđujemo topli dom za 278 djevojčica i dječaka iz različitih dijelova BiH. U sistemu socijalne zaštite, SOS Dječija sela BiH su jedinstvena organizacija koja brine o djeci, ne samo do punoljetstva, već do njihove potpune samostalnosti, ulažući sve resurse u njihovu sretnu budućnost. Jedina smo organizacija u BiH koja direktno na terenu provodi aktivnosti prevencije odvajanja djece od porodica porijekla kroz Program jačanja porodice, pružajući podršku za 758 djece i 291 porodicu. U prilici smo osigurati najkvalitetniju brigu o djeci, upravo zahvaljujući prijateljima kakav je Bingo Tuzla”, kažu iz SOS Dječijih sela.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button