STATUS DANA // Jasenka Delić: Prvo je došao stol, pa kutije i kutije šminke i od tad više nikad nisu prestale stizati

STATUS DANA // Jasenka Delić: Prvo je došao stol, pa kutije i kutije šminke i od tad više nikad nisu prestale stizati


Koliko među nama ima ljubitelja šminke kojima nije dovoljna jedna nova maskara ili paleta, nego moramo odmah imati se nijanse?

Jasenki Delić, uspješnoj makeup umjetnici iz Lukavca šminka je velika ljubav, a koliko velika i kako na to gleda njena porodica, objasnila u statusu koji nas je sve nasmijao.

Prenosimo ga u cjelosti:

Gledam danas da naručim neku šminku, zanemarujući da mi je jučer stigao jedan paket, a drugi je u putu. U nekom trenutku se smijem sama sebi. Pomišljam da sam zrela za onih emisija “Dr Phill”, “Oprah Show”, “My strange addiction” i slično. Tačno zamišljam scene:

(u krupnom planu moji roditelji, brat, snaha i Lana)
Mati: Počelo je od malena. Od jedne maslinasto zelene sjene koju je krala iz mog nesesera i mrljala po očima. Kako je rasla, tako je bivalo gore. U posljednje vrijeme je sakrivala kese iz Cm-a.
Brat: Ja sam pridonio tome kad sam joj donio set šminke sa maturske ekskurzije..
Otac: Mene treba kriviti. Meni se skoro javila i pitala da li imam 50 eura na kartici.. tek sutradan sam skontao da je izašla nova paleta..
Snaha: Kad sam ja došla imala je oko 200 ruževa po mojoj slobodnoj procjeni..
Lana: Ja lovim tetka Lacinu šinku.. puno šinki ima…

(zatim svekrva, svekar i komšiluk)

Svekrva: Mi nismo znali u šta se upuštamo.. Prvo je došao stol, pa kutije i kutije šminke i od tad više nikad nisu prestale stizati.. samo brza pošta, obična pošta.. nikad nam češće nije dolazio poštar..
Kona Azra i jetrva Nermina: Mi dežuramo kad ona radi da preuzmemo pakete, čim se javi mi znamo šta je, naročito dežuramo da kažemo poštaru da ne zvoni jer ona radi…
Svekar: Pa šta da vam kažem.. ja to podržavam.. ona voli šminku k'o ja motore.. razumijemo se..

(I na kraju Adnan, zamišljenog pogleda u daljinu)

Adnan: Nije meni ni što me zove na posao da joj pomognem koju paletu da naruči.. ni što nas raskući kad je kakva nova kolekcija.. ni što sam popamtio sve moguće brendove.. nego.. što se ona, ljudi dragi, uopće ne šminka…

Gledam danas da naručim neku šminku, zanemarujući da mi je jučer stigao jedan paket, a drugi je u putu. U nekom trenutku…

Gepostet von Jasenka Delić am Donnerstag, 23. Mai 2019


Facebook Comments