Intenzivirana potraga koritom rijeke Bosne za dvjema nestalim osobama

Intenzivirana potraga koritom rijeke Bosne za dvjema nestalim osobama


Potraga za dvjema nestalim osobama intenzivirana je jutros koritom rijeke Bosne, saopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ).

Traga se za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han, kao i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da je u rijeci Bosni jer na to ukazuju tragovi.

Na terenu je 40 pripadnika Civilne zaštite. Uključeni su i timovi za spašavanje na vodi u šest čamaca te osam članova SRK “Neretva” u čamcima, koji su služba Federalnog štaba Civilne zaštite za spašavanje na vodi.

Oni će pretraživati korito Bosne od Begovog Hana do Doboja, a u zavisnosti od situacije na terenu, potraga će biti proširena.

Uključeni su i timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Civilna zaštita Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK, Kajakaški klub „505“ iz Žepča i Gorska služba spašavanja Žepče. Pridružili su se i lovci, članovi porodice i mještani.

Potragu na vodi dodatno otežava smanjena vidljivost zbog zamućenosti Bosne pa je isključen angažman ronilaca.

Otežavaju i nakupine smeća i otpadnog materijala na obalama rijeke, koje treba pregledati, kao i minska polja, posebno kod Maglaja i Žepča, zbog čega Federalna uprava civilne zaštite dodatno poziva na oprez sve koji učestvuju u potrazi.

Traganje za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu ulazi u deseti dan, a za Almirom Gluhićem traje od 2. maja.

Fokusirana je na rijeku Bosnu od 5. maja, kada su Gluhićeva odjeća i lične stvari pronađene na obali ove rijeke u mjestu Porobići.

IZVOR: avaz.ba


Facebook Comments