Zanimljivosti i zabava

Facebook uklonio čak 2,2 miljarde lažnih profila

Taj broj je samo malo manji od 2,38 milijardi stvarnih aktivnih korisnika na Facebooku. Usporedbe radi, Facebook je u prethodnom kvartalu ugasio 1,2 milijarde lažnih profila te 694 miliona lažnih profila između oktobra i novembra 2017. godine, piše CNN.

Facebook je rekordne podatke objavio u četvrtak u sklopu redovnog izvještaja koji će se uskoro prezentirati znatno češće – četiri puta godišnje, umjesto dva puta, a uključivat će i Instagram.

“Zdravlje diskursa je jednako važno kao i finansijski izvještaji. Razumijevanje prisutnosti štetnog sadržaja pomoći će vladama i kompanijama da se bolje nose s tim problemom. Vjerujem da bi svaki veći internet servis trebao uraditi ovo”, rekao je Mark Zuckerberg, direktor i osnivač Facebooka.

Kako se navodi, Facebook detektuje od 11 do 14 problematičnih fotografija od njih 10.000, a narušavaju se uglavnom pravila o seksualnom sadržaju.

Prema dostupnim podacima, Facebook je od januara do marta morao intervenisati na 19,4 miliona sadržaja.

Facebook ističe da je poboljšao borbu protiv govora mržnje. Navodi se da 65,4 posto slučajeva uklanjaju sami radnici Facebooka i prije nego sadržaj bude prijavljen.

IZVOR: Klix.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button