Vijesti

Srbija: Firma pobjegla preko noći, odnijela mašine i na cjedilu ostavila 300 radnika

Rukovodstvo Vranja iznenađeno je odlukom kompanije “Spilit” da takoreći preko noći iznese mašine iz proizvodnih hala i nestane iz ovog grada, izjavio je za Tanjug pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Nenad Veličković.

“Spilit” je ruska firma koja je u Vranje stigla 2017. godine i počela proizvodnju namještaja u zakupljenih pogonima Jumka.

“Rukovodstvo grada je iznenađeno odlukom da je ova ruska kompanija takoreći preko noći iznela mašine iz svojih proizvodnih hala i nestala”, kaže Veličković.

Veličković kaže da gradska vlast na svaki način pokušava da stupi u kontakt sa rukovodstvom Spilita ali da na njihove pozive niko ne odgovara.

Prema njegovim riječima, gradska vlast je ranije imala odličnu saradnju i dobre kontakte sa ljudima iz “Spilita“.

“Čak su bili zainteresovani i u razgovoru izrazili želju da u slobodnoj zoni prošire proizvodnju i da kupe zemljište kako bi napravili svoje proizvodne pogone”, kaže on i ponavlja da su iznenađeni i zatečeni ovakvom odlukom.

“Spilit” je u Vranju proizvodnju počeo sa 130 radnika a sada ih je bilo i duplo više, procjenjuje Veličković, dodajući da gradska vlast ne raspolaže relevantnim podacima o neisplaćenim zaradama.

“Nadležnost grada ne postoji, oni su privredno društvo i nismo imali nikakve poslovne odnose sa njima”, rekao je on i dodao da Spilit nije ništa dobio od grada Vranja već je halu i zemljište zakupljivao od Jumka.

Prema posljednjoj objavi u registru privrednih društava kod Agencije za privredne registre 20. maja ostavku na mjesto direktora “Spilita” podnio je Ivan Tripković.

U tom registru navedeno je da je 49 odsto “Spilita” u vlasništvu beogradskog “Hollodexa” dok je 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera OOO Korolj Divano.

Izvor: Tanjug 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button