Lifestyle

SEDAM SAVJETA UZ KOJE KOSA POSTAJE DUŽA I ČVRŠĆA

PAZITE NA PREHRANU

Imamo sjajne vijesti za sve ljubitelje avokada! Naime, prema istraživanjima, hrana koja obiluje zdravim masnoćama, poput avokada, jedna je od najvažnijih stavki prema čvrstoj i zdravoj kosi. S jedne strane, genetika je ta koja određuje teksturu kose, dok s druge strane, naša prehrana ima ključnu ulogu u tome kakva će kosa biti svojom kvalitetom. Osigurajte organizmu dovoljan unos kvalitetnih proteina i zdravih masti, kao što su maslinovo ulje i omega-3 masne kiseline. Losos, avokado, orašasti plodovi, povrće i voće definitivno se trebaju pronaći na vašem jelovniku!

PRONAĐITE IDEALAN ŠAMPON ZA SVOJU KOSU

Iako na prvu zvuči očito, nije na odmet ponoviti: izrazito je važno pronaći idealan šampon za svoju vrstu kose. Oni koji imaju mekšu kosu, mogu potražiti šampon za pojačavanje volumena i različite regeneratore kako bi pojačali sjaj kose i barem je malo učvrstili. Za osobe s oštrijom kosom, frizerski stručnjaci preporučuju proizvode koji je vlaže i pomalo kovrčaju.

NEMOJTE PREČESTO PRATI KOSU

Prema frizerima, jedna od najčešćih pogrešaka koju mnogi rade je pretjerano pranje kose. Dodaju kako je prirodno ulje kose zapravo najbolje za njezin sjaj, a svakodnevnim pranjem ono se “uništava”. Umjesto toga, dobra je ideja svakodnevno nježno pročetkati kosu.

PRIPAZITE NA VLASIŠTE

Vlasište je područje bogato bakterijama i gljivicama koje su potrebne da bi koža bila zdrava, a kosa rasla. Ako se rabi previše kemikalija, može doći do problema koji imaju negativan utjecaj na rast kose. Uz to, treba imati na umu kako koža zapravo ima funkciju obrane od štetnih i agresivnih tvari, a ta se mogućnost smanjuje ako je vlasište oslabljeno. Iz tog razloga, vrlo je važno održavati zdravu ravnotežu vlage i prirodnih ulja, jednako onako kako to radimo na licu. Treba izbjegavati proizvode za učvršćivanje kose koji ostavljaju teške “tragove” te izbjegavati s visokim pH vrijednostima. U hair rutinu bilo bi dobro uvesti i masažu vlasišta jer se time aktivira krvotok, a kosa se ne bi trebala prati više od triput tjedno kako bi koža glave ostala zdrava. Ne preporučuje se ni prekomjerna upotreba suhog šampona jer stvara sloj “prašine” na vlasištu te može začepiti folikuje kose i time spriječava rast zdravih vlasi.

UZIMAJTE ISPRAVNE DODATKE PREHRANI

Stručnjaci vjeruju da konzumiranje pravih multivitamina i suplemenata može pomoći u rastu kose. Treba birati proizvode koji sadrže Omega-3 masne kiseline, keratin za rast kose, a također se možete savjetovati i s liječnikom koji će dati najbolji savjet za vaše vlasište.

PRIPAZITE NA ČETKE, FEN I OSTALE “ALATE”

Svjesni smo da je izrazito teško smanjiti upotrebu fena za kosu ili pegle, ali to je jedini način dolaska do zrave kose. Ako upotrebu smanjite na minimum, oštećenja će biti manja, a to će, s vremenom, napraviti veliku razliku. Ako, pak, ne možete izdržati bez fena figara ili pegle, opskrbite se proizvodima za zaštitu od topline.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button