Poznati kuhar otkriva 5 kardinalnih grešaka u kuhanju: Samo ovako ćete pravilno napraviti tjesteninu!

Poznati kuhar otkriva 5 kardinalnih grešaka u kuhanju: Samo ovako ćete pravilno napraviti tjesteninu!


Shutterstock

Tjesteninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi. Ali, jeste li sigurni da je pripremate najbolje što znate?

Australski kuhar Dario Manca k’o iz rukava je nabrojao čak pet grešaka koje ljudi rade kuhajući tjesteninu u kućnoj varijanti.

Stavljanje sosa na tjesteninu – treba upravo obrnuto; kada se tijesto skuha, prebacite ga u posudu s umakom i pustite da upije aromu.

Prekuhavanje tjestenine – najčešća greška; treba je izvaditi dva minuta prije preporučenog vremena kuhanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u sosu.

Stavljanje slanine u karbonaru – ono što vidite u karbonari iz restorana najčešće nije slanina, već italijansko meso guanćiale.

Probanje na samom kraju – kuhari sve vrijeme isprobavaju tjesteninu kako bi ukus bio optimalan na kraju.

Nesoljenje vode na vrijeme – najbolje je posoliti vodu prije dodavanja tjestenine, a ne tokom kuhanja.

Izvor: Stil.kurir.rs


Related Posts

Facebook Comments