Kako prevara može pozitivno utjecati na prevarenu osobu?

Kako prevara može pozitivno utjecati na prevarenu osobu?


Premda će svaka prevarena osoba u trenucima dok proživljava priređeno na ovaj tekst odmahnuti rukom i pomisliti da se ništa pozitivno ne može izvući iz svega, želimo reći da je reakcija razumljiva.

Kada nam se desi nešto što nas jako povrijedi teško da iko od nas može na to gledati objektivno. Ipak, treba znati da iako ne možemo utjecati na ono što će nam se desiti u životu, itekako možemo na način na koji ćemo to doživjeti.

Stručnjaci sa Univerziteta u Binghamtonu i Londonu su pokušali utvrditi kakve dugoročne posljedice nevjera ostavlja na prevarenu i ostavljenu osobu.

Nakon ankete provedene na 5.705 ispitanika iz 96 zemalja, ustanovili su da su dugoročne posljedice zapravo – pozitivne.

Nakon početnog perioda tuge i osjećaja izdaje, osoba iz ovog iskustva izlazi s većom ljubavnom inteligencijom koja joj omogućuje da kod budućih partnera odmah raspoznaje negativne vrijednosti. Dugoročno gledano, prevarena osoba pobjeđuje, rekao je autor istraživanja Craig Morris u izvješću za medije.

Nakon nevjere većina osoba postaje sigurnija u sebe, znaju što traže, brže prekidaju odnos koji ih ne zadovoljava, odmah prepoznaju potencijalnog preljubnika/cu, općenito postaju psihološki jači na svim područjima i lakše donose odluke koje su dobre za njih.

Što se pak događa s preljubnicima i njihovim novim partnericama ili partnerima?

Druga istraživanja pokazala da su da veze koje počinju kao preljubnički odnos u većini slučajeva ipak ne potraju jer je njihov temelj najčešće kratkotrajna strast, a ne prava emocija koja je potrebna za uspješnu i dugotrajnu ljubav.

IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr


Facebook Comments