Sport

Veliki okršaj u Torinu: Mario Mandžukić ima poseban motiv!













Juventus je pred veliki okršaj s Bayernom prekinuo rekordan niz od 15 uzastopnih prvenstvenih pobjeda.

Protiv Bologne Juventus je odigrao susret bez pogodaka, a to je bila čak deveta utakmica u nizu u kojoj Allegrijeva ekipa nije primila pogodak. Napunio je sjajan niz rezultata igrače Juventusa samopouzdanjem, a ono će im biti prijeko potrebno u sudarima s jednim od najvećih favorita za osvajanje naslova u Ligi prvaka.

Možda će Vas zanimati i:

Conteov je Juventus 2013. dva puta poražen od Bayerna u Ligi prvaka, no Allegri je već demonstrirao da može biti uspješniji od svog prethodnika.

“Bayern je jedna od najsnažnijih ekipa na svijetu, no ni mi nismo lošiji. Na kraju će o svemu odlučivati fizička sprema i pristup. Moramo biti uvijek na 100 posto mogućnosti jer bi i 95 posto značilo da ponekad promašimo odlučujući gol. Guardioli se divim, njegova Barcelona je imala nevjerojatnu klasu. Mislim da smo podosta slični, jer smo obojica igrali u centru vezne linije i imali smo dobru tehniku. Kao igrač ja nisam nikada bio šampion, no smatram da je fantastično da prosječan igrač može postati sjajan trener”, izjavio je Allegri.

Dobra je vijest za Allegrija da ponovno može računati na napadača Mandžukića koji se oporavio od povrede, a koji ima poseban osvetnički motiv u ovom susretu, jer ga je Guardiola svojevremeno potjerao iz Bayerna. Stoper Chiellini i bek Alex Sandro još nisu u potpunosti spremni za igru, no ne treba sumnjati da će Allegri čekati liječničku potvrdu o spremnosti Chiellinija do posljednjeg trenutka.

Veznjak Khedira oporavio se od povrede i kandidat je za nastup, a zbog povreda kod Juventusa sigurno neće zaigrati bekovi Caceres i Asamoah.

Poput Juventusa ni Bayern nije oduševio u posljednjem kolu, budući da je na poluvremenu susreta s Darmstadtom Guardiolina ekipa gubila pred vlastitim navijačima. Ipak, do kraja susreta Bayern je iskoristio brojne izostanke kod Darmstadta i preko Mullera i Lewandowskog uspio je preokrenuti rezultat u svoju korist.

Guardiola je biranim riječima govorio o Juventusu.

“Ovo je susret dvije vrhunske europske ekipe. Juventus je s Conteom i Allegrijem napravio nešto sjajno, uvijek su pod pritiskom pobjeda, a ove sezone nisu dobro ušli u sezonu, ali su se digli. Biti će ovo jako zanimljiva utakmica. Pokušati ćemo postići gol što neće biti lagan posao. Razmišljao sam o nekim neuobičajenim idejama na terenu, zbog vrijednosti protivnika, ali i zbog naših problema u odbrani. Očekujem da će Juventus vršiti visoki pritisak, pogotovo ako bude igrao Mandžukić”, kazao je strateg Bayerna.

Najvećih problema Guardiola ima sa sastavljanjem odbrane, budući da su mu i dalje povrijeđeni stoperi Boateng i Badstuber, te defanzivni veznjak koji je znao igrati u posljednjoj liniji, Javi Martinez. Među kandidatima za nastup nalazi se Benatia koji je svojevremeno sjajno igrao za Romu, no veliko je pitanje koliko je on spreman nakon dužeg izbivanja.

Susret se igra u 20:45 sati, a gledamo ga na kanalima ArenaSport.

Izvor: dvoznak.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button