eMPIRICA događaj PITCH-MATCH-START (Up): Ovim slavimo talente i inovacije, te stvaramo partnerstva

- Kategorija: Obrazovanje

U okviru dvodnevnog PITCH-MATCH-START (Up) događaja  eMPIRICA organizuje takmičenje start up-a i njihovo umrežavanje sa potencijalnim investitorima, te umrežavanje IT studenata sa potencijalnim poslodavcima.

Na PITCH-MATCH-START(Up) će biti organizovano takmičenje 4 startup projekta, od kojih će prva dva dobiti novčanu nagradu i ugovor o jednogodišnjoj inkubaciji na Visokoj školi eMPIRICA (besplatan prostor, druge resurse i mentorstvo).

Svi startupi će tokom PITCH-MATCH-START(Up) imati umrežavanje sa potencijalnim investitorima, a paralelno biti organizovani razgovori između 38 IT studenata i 10 IT kompanija iz cijele BiH, u svrhu zapošljavanja.

“Ovim događajem slavimo talente i inovacije, stvaramo partnerstva i umrežavamo IT studente sa poslodavcima i start up-ove sa inestitorima.” – kazali su iz Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

Cilj ICT BICeMPIRICA projekta bio je kreiranje afirmativnog obrazovno-poslovnog okruženja koji će pružiti studentima i mladim poduzetnicima materijalne resurse, opremu i podršku kroz program mentorsta i treninga s ciljem stvaranja i ubrzavanja razvoja novih kompanija baziranih na inovativnim idejama.

“Osnovan je ICT centar eMPIRICA u Tuzli i Brčkom, nabavljena je vrijedna ICT oprema u vrijednosti od 12.000KM,  zaposlena su dva mlada stručnjaka na Visokoj školi eMPIRICA i imat ćemo jednogodišnju inkubaciju dva pobjednička start up tima. Možemo reći da je od samog osnivanja ove škole ovo bila ideja – da ne educiramo samo kadrove, nego da im omogućimo i pravljenje ambijenta kako bi oni započeli svoj biznis i tokom studiranja.” – rekao je direktor Visoke škole eMPIRICA,  mr.sci. Muhdin Mujačić.

Dvadesetdva studenta su izašla sa svojim start up idejama, na kraju tri tima učestvovat će u takmičenju sa četiri svoja proizvoda.

PITCH-MATCH-START(Up) predstavlja završnicu jednogodišnjeg projekta ICT poslovno inovacijskog centra eMPIRICA (ICT Business Innovation Center eMPIRICA) kojeg realizuju uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments