Sport

Totalni preokret u Buffonovoj karijeriRanije se pisalo da bi Buffon mogao završiti svoju karijeru i vratiti se u Torino gdje bi ga čekala jedna od direktorskih pozicija, no čini se da od toga neće biti ništa te da će ovaj 41-godišnji golman nastaviti karijeru.

Buffon, barem prema posljednjoj izjavi, ne želi ni završiti karijeru, a ni napustiti PSG, gdje je izuzetno sretan i gdje se raduje boravku i naredne sezone.

“Klub mi je ponudio nastavak saradnje i to me čini nevjerovatno sretnim. Hvala im na tome. Sjest ćemo sljedećih dana i pogledati planove za sljedeću sezonu te vidjeti hoće li obje strane biti zadovoljne”, kazao je Gigi za Sky Uno.

Buffon je rekao da je u PSG-u dobio sve što je tražio.

“Sretan sam u Parizu. Iza mene su godine nogometa i sad zaista želim uživati u svemu. Došao sam u Pariz uvjeren da me čeka veliki izazov kao igrača, ali i kao čovjeka. Na kraju sam dobio sve što sam tražio. U Italiji imamo pogrešnu sliku o francuskom nogometu, koji je s taktičke strane manje zahtjevan, ali je jako naporan na fizičkom i tehničkom nivou”, zaključio je ovaj legendarni golman.

Buffon je u svojoj bogatoj karijeri branio za Parmu i Juventus, a jedini neispunjeni san mu je osvajanje Lige prvaka, što je glavno razlog njegovog dolaska u PSG. Ipak, Parižani su ove godine ispali već u osmini finala nakon što ih je izbacio Manchester United.

IZVOR: Klix.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button