Crna hronikaU fokusu

Detalji ubistva u Vlasenici: Metak doletio iz portirnice i pogodio ga u vrat
Sudski policajac Mladen Deurić (21) iz Vlasenice, koji je taj posao dobio prije nekoliko mjeseci, uhapšen je zbog sumnje da je, najvjerovatnije slučajno, hicem iz pištolja ubio sugrađanina Milomira Jeftića (50), a koji je u tom trenutku, nakon svjedočenja, stajao ispred lokalnog Osnovnog suda.

To je za Nezavisne novine potvrdio izvor blizak istrazi, te dodao da se tragedija dogodila oko podneva, a odmah zatim je počeo uviđaj i pokrenuta je istraga.

Dosadašnja saznanja ukazuju da je dvadesetjednogodišnjak sjedio u sudskoj portirnici i njegov pištolj je iznenada opalio.

“Metak je prošao kroz staklo i pogodio Jeftića u vrat. Ubrzo nakon toga Jeftić je iskrvario. Nesretni muškarac je nešto ranije svjedočio u sudnici u nekom manjem sporu. Kada je ročište završeno, kratko je stao ispred suda i nastradao”, kaže izvor blizak istrazi.

Prema riječima sagovornika Nezavisnih, sve ukazuje da se ovdje radi o nehatu, odnosno nesretnom slučaju.

“Kako se to desilo, biće poznato nakon što se saslušaju svjedoci, ali i nakon što Deurić bude ispitan. U pitanju je jedan od boljih sudskih policajaca, mladić bez mrlje, čovjek koji je na putu do uniforme pokazao izuzetnu odgovornost”, svjedoči sagovornik.

Inače, kako je juče objavljeno, iza ubijenog Jeftića ostalo je troje djece. Stanovnici Vlasenice su šokirani i s nevjericom su posmatrali Osnovni sud, ispred kojeg je saobraćajnica, odnosno Svetosavska ulica, bila potpuno blokirana tokom uviđaja.

Željko Dragojević, direktor Sudske policije Republike Srpske, rekao je da je bio na službenom putu te da je, čim je čuo za ovaj slučaj, krenuo u Vlasenicu.

“Deurić je počeo da radi prije nepunih dva mjeseca. Prije toga je položio obuku za sudskog policajca. To je jedan od najboljih momaka, imao je sve pohvale od komandira, načelnika. Bio je za primjer”, naveo je Dragojević.

I Dragojević je potvrdio da zasad sve ukazuje na to da je do ispaljenja metka došlo slučajno.

“Ali, istraga će pokazati šta se tačno desilo”, naveo je Dragojević.

Da je istraga u toku, potvrdili su iz policije, koja ispituje svjedoke i prikuplja dokaze.

“Istragom rukovodi Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu. Zajedno s policijom, na mjestu događaja bio je i dežurni tužilac”, rekli su iz policije.

Izvor: Nezavisne novineKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button