Popunjena mjesta za mjuzikl “Kosa”: Evo gdje ih za dva dana ponovo možete gledati

Popunjena mjesta za mjuzikl “Kosa”: Evo gdje ih za dva dana ponovo možete gledati


Kada se odigralo prvo izvođenje mjuzikla “Kosa” komentar koji se najčešće mogao čuti bio je: “Kada će se desiti ponovo!?”

Publika je bila oduševljena onim što se odigralo ispred njihovih očiju, zbog čega su svi nakon objave novog izvođenja požurili osigurati svoju kartu za večerašnje izvođenje u Narodnom pozorištu Tuzla.

“Ovo je prije svega spoj mladih umjetnika sa jasnim stavom, jasnom porukom mira, ljubavi i tolerancije, borbe protiv diskriminacije, nacionalizma, fašizma, borbe protiv rata. To je spoj mladih umjetnika iz tri države bivše Jugoslavije – iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, pa tek onda spoj plesa, glume i pjevanja.” – kaže Emir Avdić, glumac.

U pitanju je projekat u sklopu platforme društvenog pokreta “KultuRevolucija” koju je pokrenulo udruženje muzičke omladine BiH, Akustikum iz Tuzle.

“Karte za izvođenje mjuzikla “Kosa” večeras u Narodnom pozorištu Tuzla su rasprodate i građani Tuzle su pokupili svoja mjesta i sala je puna. Sljedeće igranje koje je pred nama je 16.05.2019. u 20:00h u BKC Živinice, tako da svi oni koji nisu sebi uspjeli obezbijediti ulaznicu za večeras mogu nas gledati ponovo za 2 dana.” – kazao je glumac, Emir Avdić.


Facebook Comments