Fondacija tuzlanske zajednice: Rezultati podrške iz Fonda Volim Tuzlu

Fondacija tuzlanske zajednice: Rezultati podrške iz Fonda Volim Tuzlu


Fond Volim Tuzlu je osnovan 2003. godine s ciljem motiviranja građana da uzmu učešće u razvoju zajednice kako bi se unaprijedili uslovi življenja u Gradu Tuzli.

Podrškom iz ovog Fonda Fondacija tuzlanske zajednice želi ojačati rad civilnog sektora i potaknuti organizacije civilnog društva na realizaciju različitih projekata s ciljem izgradnje zajedništva, razvoja demokratskog društva, promocije volonterizma i aktivizma, rješavanja problema građana a posebno marginaliziranih skupina, i sl.

Prvi javni poziv za prijem projektnih prijedloga bio je otvoren u periodu od 21.03. do 21.4.2019., nakon čega je petočlana komisija za dodjelu grantova iz Fonda Volim Tuzlu, imenovana od strane Upravnog odbora Fondacije, donijela je odluku o financijskoj podršci.

Komisija je razmatrala ukupno 14 pristiglih aplikacija, a finansijska podrška je odobrena za 4 inicijative. To su:

  • Udruženja za pomoć žrtvama i preživjelim seksualnog nasilja u ratu “Naš Glas” sa projektom “Radnookupaciona terapija” (1.141,00 KM)
  • Raft-eko klub „Accent“ sa projektom “Učimo o prirodi i družimo se na rijeci” (1.457,20 KM)
  • Sportski klub DELFIN sa projektom “ODRASTAJMO ZDRAVO – BAVIMO SE SPORTOM” (1.841,90 KM)
  • Tuzlanski otvoreni centar sa projektom “IDAHOT 2019” (630,00 KM)

Potpisivanje Ugovora će se održati u ponedjeljak, 20.05. u 15h u prostorijama Fondacije tuzlanske zajednice (sprat 2), na adresi Pozorišna 13, 75000 Tuzla.

Više informacija možete pročitati OVDJE.


Facebook Comments