SUPER ŽENA // JASNA ALIĆ: LJUBAV JE POKRETAČ SVEGA LIJEPOG

- Kategorija: Super Žene

Kažu da iza svakog muškarca stoji uspješna žena, to je ona žena koja vodi posao a uz to je i supruga, mama, nana…

Ona je prva dama kompanije Menprom, žena koja sa lakoćom balansira između poslovnog i privatnog života i koja je, iako u mirovini, nedavno pokrenula svoj novi biznis o kojem ćemo vjerovatno čuti nešto više u narednom pariodu, ali ne sumnjamo da će pod njenim vodstvom biti uspješan. Ona je divna Jasna Alić.

O čemu smo razgovarali sa sjajnom Jasnom pročitajte u nastavku.

  • Kada ste shvatili da menadžerstvo biti vaš poziv?

Još dok sam bila mlada, a smatram se i osjećam već odavno savremenom i uspješnom ženom s obzirom da sam zaista postigla dobre rezultate što na životnom tako i na porodičnom polju.

  • Zašto volite svoj posao i da li Vam je problem uskladiti sve obaveze?

Svoj posao volim iz više razloga,  prvenstveno zbog egzistencije koju mi pruža te zbog  postignutog uspjeha kojeg će i moja djeca naslijediti. Dan nije dovoljno dug kako bih stiga sve svoje obaveze, uvijek mi treba još malo vremena bez obzira sto sam u mirovini. Trebam posvetiti pažnju svom mužu, djeci i unučadima te mom novom biznisu kojim se bavim.

  • Kako se nosite sa negativnim komentarima i kritikama?

Jako dobro, negativne stvari i komentari još više me ojačaju, daju mi veću snagu. Ponekad neki negativan komentar i opravdam kod pojedinih osoba, ali sve zavisi od koga oni dolaze.

  • Svima nam ponekad zatreba savjet.. kome vi idete po savjet?

Svi mi ponekad zatrebamo savjet, a ja ga potražim prvenstveno kod mojih najmilijih, a to su moja djeca, unuci i moj muž, naravno i moji prijatelji. Međusobno jedni druge ohrabrujemo i dajemo savjete.

  •  Da li ste bili u situaciji da morate birati između karijere i porodice?

Ja sam uvijek nastojala da to spojim jedno sa drugim i u tome sam uspijevala te sam zbog toga jako sretna. Meni karijera i ne bi toliko bila vrijedna, a da pri tome nije uz mene bila moja porodica jer smatram da je porodica stub svega.

  •  Šta Vas čini sretnom?

Nekad me i najmanja sitnica učini sretnom i zadovoljnom. Moja je sreća kada uspijem nekom izmamiti osmijeh na lice, učiniti ga sretnim i pomoći prije svega na onaj način kako ja mislim da je najbolje i najkorisnije. Također, sretnom me čini i moja porodica.

  • Šta za Vas predstavlja ljubav?

Smatram da je ljubav zaista pokretač svega lijepog, smisao života bez čega život i porodica ne bi bili tako lijepi kao što jesu.

  • Kako definišete uspjeh?

Za mene je uspjeh sreća, zadovoljstvo i ljubav na poslovnom i porodičnom polju. Ljudi često svoj uspjeh mjere u usporedbi sa drugim, ali smatram da je pravi uspjeh zapravo ono što postignemo vlastitim potencijalom, to je zapravo putovanje prema cilju, često mukotrpnim radom.

  • Kad kažete „Super žena“ na kakvu ženu pomislite?

Super žena je zaista posebna žena. Ona žena koja odluči da bude super. Sve što čini, čini iz srca. Sve što radi, radi najbolje što zna, ona se osjeća super u svojoj koži čak iako je drugi ne doživljavaju kao „dovoljno super“.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments