SUPER ŽENA // FAHRUDINA KABIL: LJUBAV SVEMU DAJE SMISAO, DOK VOLIMO ZNAMO DA POSTOJIMO

SUPER ŽENA // FAHRUDINA KABIL: LJUBAV SVEMU DAJE SMISAO, DOK VOLIMO ZNAMO DA POSTOJIMO

U pekarstvu je je već četvrtu deceniju i zajedno sa svojim suprugom grade firmu koja konstantno bilježi napredak. Zadnjih desetak godina posao polako preuzimaju njeni sinovi i kako ističe jako je ponosna na način kako to rade.

Fahrudina Dina Kabil po zanimanju je medicinski tehničar, međutim nikada nije radila u struci. Supruga je, majka dvojice prekrasnih sinova, a najsretnijom je čini njena unuka koja ove godine polazi u školu.

Strastvena je ljubiteljica prirode, voli  pješačenje, planinarenje, sportske aktivnosti, te svaki mogući trenutak koristi za odlazak izvan grada, u planine. Isto tako voli putovati u druge zemlje, a velika joj je želja posjetiti Japan i Kinu. Njen životni moto je: „Ne reci mi kako nešto ne može, reci kako može… I uvijek može vjerujte!“

O čemu smo razgovarali sa uspješnom Fahrudinom Kabil pročitajte u nastavku.

  • Kada ste osjetili da će pekarstvo biti Vaš poziv?

Odavno mi je bilo jasno da će pekarstvo biti moje životno opredjeljenje jer je to naša porodična firma. Potrebno je bilo mnogo napora i ulaganja da bismo bili ovdje gdje jesmo, ali smo uvijek bili sigurni da je put našeg razvoja ispravan

  • Zašto volite svoj posao i da li Vam je problem uskladiti sve obaveze?

U ovom poslu ne postoje granice, lepeza naših proizvoda je ogromna  i stalno se širi. Zato volim svoj posao jer dopušta inovacije kad kod to poželim. Nastojim uklopiti svoje obaveze, kako privatne tako i poslovne u realno vrijeme.

  • Kako se nosite sa negativnim komentarima i kritikama?

Komentari su tu da nas motivišu. Naravno svi mi volimo kada su pozitivni, međutim negativni komentari nam dodatno daju snagu da se popravljamo u svakom segmentu poslovanja. Kada je u pitanju domen privatnog tu nema problema, porodica bi trebala da služi kao korektivni faktor svima nama.

  • Svima nam ponekad zatreba savjet…kome vi idete po savjet?

Dileme bilo koje vrste rješavamo zajedno, porodica je tu da se konsultujemo i da se one otklone.

  • Da li ste bili u situaciji da morate birati između karijere i porodice?

Kao mlada majka bez razmišljanja sam stavila porodicu na prvo mjesto, ali kada su djeca porasla i postala samostalna mogla sam se posvetiti poslu.

  • Šta Vas čini sretnom?

Mnoge stvari u životu me čine sretnom, moja porodica, posebno moja unuka koja je centar moga svijeta i vječita inspiracija, boravak u prirodi, bavljenje raznim rekreativnim aktivnostima.

  • Šta za Vas predstavlja ljubav?

Ljubav… Ona nas pokreće, bez ljubavi nema ni života. Ljubav svemu daje smisao, dok volimo znamo da postojimo.

  • Kako definišete uspjeh?

Kada pogledam iza sebe i vidim ostvarene rezultate  moram priznati da sam jako zadovoljna postignutim. To takođe ne znači da je ovime okončana moja svakodnevna borba i uvjerenje kako se mnoge stvari daju popraviti da budu bolje i ljepše… Preda mnom je još mnogo toga, ideja ne manjka, nadam se samo da će  me aBd zdravlje poslužiti još koju godinu.

  • Kad kažete „Super žena“ na kakvu ženu pomislite?

Ako bi trebala definisati pojam Super žene to bi bila žena koja je uspješna u svakom segmentu svog života, kako privatnom tako i poslovnom. Nije uvijek lako biti  uspješna, a pri tome ne narušiti temeljne vrijednosti života, a to su porodični sklad i harmonija.To svakako nosi i teret odgovornosti kako prema porodici tako i prema društvu.

Facebook Comments