Zanimljivosti i zabava

Riješeno ubojstvo holivudskog redatelja i producenta nakon skoro tri desetljeća
Dugo neriješeno ubojstvo poznatog holivudskog televizijskog redatelja i producenta Barryja Cranea konačno je riješeno, a osumnjičenik je uhićen zahvaljujući ponovnom testiranju DNA, objavila je policija Los Angelesa.

Muškarac iz Sjeverne Karoline optužen je za ubojstvo holivudskog televizijskog redatelja i svjetski poznatog igrača bridgea koje je bilo neriješeno od 1985. godine.

Do uhićenja je došlo gotovo tri desetljeća od misterijekojom je bilo obavijeno ubojstvo Barryja Cranea, poznatog po televizijskim serijama iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, među kojima su hitovi “Dallas,” “Nemoguća misija” i “Hawaii Five-O.”

Ponovno testiranje DNK

Osumnjičenik, 52-godišnji Edward Hiatt iz Sjeverne Karoline, povezan je sa zločinom zavaljujući ponovnom testiranju DNA dokaza prošle godine, navodi se u priopćenju policije Los Angelesa.

U ožujku su istražitelji razgovarali s Hiattom, a on je tijekom razgovora priznao ubojstvo Barryja Cranea, dodaje se u priopćenju LAPD-a. List “News-Herald” piše da je policija do Hiatta došla nakon što je pronađen njegov otisak prsta u Craneovom autu koji je ukraden iz njegove kuće nakon ubojstva. “News-Herald” piše da su agenti FBI uspjeli uzeti uzorak njegovog DNA sa šalice za kavu i opušaka koje je ostavio u mehaničkoj radionici gdje je radio.

Hiattu, ukoliko bude osuđen, prijeti doživotna kazna zatvora.

Crane (57) je rođen u Detroitu i već je bio poznati igrač bridgea kada se preselio u Los Angeles 1950-ih godina kako bi radio u Hollywoodu. Kroz tridesetak godina u Hollywoodu bio je redatelj više desetaka epizoda različitih televizijskih serija te producent hitova poput “Čarobnjaka”, “Nemoguće misije” i “Mannixa.”

Crane je bio poznat i kao jedan od najboljih bridge igrača. Pronađen je u garaži svoje kuće 5. srpnja 1985. umotan u plahtu s telefonskom žicom omotanom oko vrata. Obdukcija je pokazala da je zatučen nasmrt velikom keramičkom statuom.

(Izvor: Hina)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button