Budući Samsungovi telefoni neće imati vidljivu selfie kameru?

Budući Samsungovi telefoni neće imati vidljivu selfie kameru?


Samsung bi uskoro mogao da lansira uređaje sa “savršenim” displejom preko cijelog ekrana i da ima skrivenu selfie kameru.

Iz korejske kompanije je stigla potvrda da se radi na razvoju tehnologije koja bi trebalo da omogući da se kamere nađu ispod ekrana mobilnih uređaja.

Današnji pametni telefoni ne mogu da imaju ekran preko cijele prednje površine, budući da ih u tome ometa prednja kamera. Kao jedino rešenje za to nudi se izrez (“notch”) na vrhu displeja u koji se smještaju komponente ili otvor na ekranu (“punch hole”) u koji staje kamera za selfie.

To bi moglo da im omogući da dizajniraju telefone koji će sadržaje zaista moći da prikazuju preko cijelog ekrana, a da se ne oslanjaju na dosadašnja rješenja zbog kojih se gubilo ili na kvalitetu kamere ili na funkcionalnosti displeja.

Ovo nije prvi put da Samsung otkriva da radi na tehnologiji tog tipa, budući da je ranije već moglo da se čuje da bi kompanija istražuje to polje i da planira da nova rešenja primijeni kod svojih budućih proizvoda.

Još nije poznato kada bi nova tehnologija mogla da stigne na Samsungove telefone. Stručnjaci pretpostavljaju da bi to moglo da se dogodi uskoro, budući da se senzor za otisak prsta već našao ispod displeja mnogih uređaja, pa bi slična rješenja mogla da se primijene i na kamere.

IZVOR: B92.net


Facebook Comments