U fokusu

Vrhovni sud FBiH odbio žalbu Sanjina Sefića kojom je zatražena oslobađajuća presuda
“Odbili su žalbu advokata Sanjina Seifića, a prihvatili žalbu naše advokatice. Potpuno su odbili iskaz koji je dao vještak iz Srbije Milan Vujanić, a uvažili nalaz saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića. Osim toga su mu dodali da je to bilo s predumišljajem”, rekao je Amir Agić, otac nastradale Selme Agić.

Sanjinu Sefiću je određen dvomjesečni pritvor do održavanja drugostepene presude.

“Slučaj se vraća na Kantonalni sud gdje će postupak biti obnovljen. To će biti najviše dva-tri ročišta, mora sve biti završeno za godinu. Ja očekujem da će Sanjin Sefić i njegovi pomagači dobiti maksimalnu kaznu”, rekao je Agić.

Podsjećamo, Tužilaštvo Federacije BiH je u februaru ove godine predložilo Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje.

Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoći učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button