Krupnim koracima ka vrhu: Salines pobijedio i Mostar

Krupnim koracima ka vrhu: Salines pobijedio i Mostar


Futsaleri „Salinesa“ priredili su iznenađenje u srijedu navečer na startu polufinalne serije play offa Premijer futsal liga BiH savladavši ekipu FC „Mostar SG“  u Mostaru rezultatom 3:2.

Iz tuzlanskog kluba ne kriju oduševljenje postignutim rezultatom i nadaju se da će i uzvratna utakmica biti u njihovu korist.

„ Borba Davida i Golijata je donijela ono što se od sporta i očekuje. Vitešku borbu i požrtvovanost do zadnjeg atoma snage. Nije bilo lako niti igračima na terenu niti članovima tuzlanske ekspedicije na tribinama. No, kada se sav trud kapitalizira u rezultatu 2-3  sve drugo pada u vodu, a osmijeh ne silazi sa lica. Ovo je tek trećina puta koji su Jarčevi uspješno prešli. U subotu nas očekuje uzvrat u našem Mejdanu.“- kazali su iz tuzlanskog kluba.

Veliki „Mostar SG“ dolazi u Tuzlu da se vrati u odbranu naslova Prvaka BiH, dok Jarčevi sanjaju svoje mjesto u povijesnom finalu.

„Mostar je ekipa prepuna reprezentativaca, veliki klub, mi smo ekipa sa velikim srcem, velikom željom i fantastičnom publikom!“- optimistični su Tuzlaci.

Drugi susret polufinala doigravanja za Prvaka BiH u futsalu, na rasporedu je u subotu 27. aprila od 20h i 15 minuta. Do promjene ranijeg termina je došlo zbog već utvrđenog i usvojenog kalendara NSBiH i vjerskog praznika Vaskrsa.

Jarčevi pozivaju svoje sugrađane da im daju nesebičnu podršku u bitnoj utakmici i na putu ka vrhu ljestvice Premijer futsal lige BiH.


Facebook Comments