BiHU fokusu

Dodik i Cvijanović stigli u Rim i idu kod pape: Mi smo ovdje u zvaničnoj posjeti

Predsjedavajuči Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je sinoć u Rimu da je njegova posjeta Vatikanu zvanična i da će to potvrditi njegov današnji sastanak sa poglavarom Rimokatoličke crkve.

Dodik je, povodom izjave člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da posjetu Vatikanu ne realizuje u ime Predsjedništva kako se to u javnosti želi predstaviti, istakao da ga je u Rimu sinoć dočekao zvanični protokol Vatikana i da ne zna šta još treba da objasni.

– Mislim da je to uobičajeno u okviru procedura koje važe u Predsjedništvu da član Predsjedništva koga pozove neko iz druge države može da ode u zvaničnu posjetu. Ja samo koristim to, kao što je i prije samo mjesec dana uradio i (član Predsjedništva) Željko Komšić kada je odlazio u Sjevernu Makedoniju. Za male duše i one koji žele da nešto sitničare, uvijek ima prostora za to – rekao je Dodik za ATV.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović, koja je doputovala u Rim zajedno sa Dodikom, istakla je da ovo treba da bude jedna od stepenica izgradnje boljeg povjerenja u budućnosti kada je riječ o međuvjerskim i međuetničkim odnosima.

– Zadovoljstvo mi je što se nalazim u delegaciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer kao predsjednik Republike Srpske sam zainteresovana za dobru saradnju – navela je Cvijanovićeva.

fokus.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button