SvijetU fokusu

Žena se probudila iz kome 28 godina nakon stravične saobraćajne nesreće

Nazivaju je “čudom moderne medicine”, provela je skoro tri decenije u komi i probudila se onda kada su svi mislili da je svaka nada izgubljena. Munira je porijeklom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u komu je pala nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila ispred vrtića njenog sina.

Nesreća se dogodila 1991. godine kada je dječak imao samo četiri godine, a ona je od tada na rehabilitaciji u Njemačkoj te je nedavno počela proizvoditi zvukove prema kojima su medicinari zaključili da se počinje buditi. Nju je, naime, probudio glas njenog sina koji se u blizini svađao s nekim tokom telefonskog poziva.

Samo nekoliko dana nakon buđenja uspjela je početi izgovarati riječi i sada bez problema vodi razgovore sa svojim bližnjima koji su oduševljeni raspletom situacije. Njena porodica joj je ispričala kako je doživjela nesreću u kojoj se sudarila s velikim autobusom te je ona željela zaštititi svog sina pri čemu je pretrpjela velike povrede glave. Sinu, s druge strane, nije bilo ništa te već 28 godina živi bez ikakvih posljedica.

“U to vrijeme nije bilo mobitela i nismo mogli tako brzo zovnuti hitnu pomoć, ona je ležala povrijeđena satima, a ja sam bio sasvim dobro i mogao sam hodati i govoriti bez problema. Imao sam samo malu ogrebotinu, ona me zaštitila od udara autobusa”, kazao je njen sin Omar Webair koji danas ima 32 godine.

Webair ističe kako je prvo ime koje je njegova majka izgovorila bilo njegovo te kako je jedva uvjerio ljekare da se ona počinje buditi. Ipak, kada se to napokon desilo, navodi da je bio najsretnija osoba na svijetu.

Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button