Vijesti

U parlamentu RS-a ‘Dan za glasanje’ o razmatranim tačkama

Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će nastavljena danas glasanjem narodnih poslanika o apsolviranim tačkama dnevnog reda.

U protekla dva dana razmotreno je nekoliko nacrta zakona, među kojima i o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, a ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je najavio da će biti povučena odredba koja se odnosila na zabranu fotografisanja policajaca.

Možda će Vas zanimati i:

Za medije, nevladine organizacije i opoziciju bio je sporan taj član izmjena zakona, kojim se kao prekršaj javnog reda i mira predviđa “neovlašteno fotografisanje ili snimanje kojim se ometa službenik dok vrši svoje dužnosti”.

Lukač je dodao da se predloženim zakonom, između ostalog, definiše odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj – neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira.

Obavljena je rasprava i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, kojim se dodatno ukidaju administrativne barijere kada je riječ o uslovima za nabavljanje oružja.

Tim zakonskim rješenjem brišu se zakonske odredbe koje su kao jedan od uslova za nabavljanje oružja propisivale pribavljanje uvjerenja da se protiv lica ne vodi prekršajni postupak.

Poslanici su završili raspravu i o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti od nasilja u porodici, razvoju malih i srednjih preduzeća, socijalnoj zaštiti i uređenju prostora i građenju.

Jedan od razloga za donošenje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju jeste uspostavljanje jedinstvenog i efikasnog elektronskog sistema razmjene podataka između organa uključenih u postupak izdavanja građevinskih dozvola, kao i elektronskog postupka izdavanja građevinskih dozvola sa minimalnim brojem koraka i formalnosti i jeftinijim troškovima postupka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro