Bosanac koji je pijan izazvao nesreću u Austriji sa smrtnim ishodom dobio dvije godine zatvora

Bosanac koji je pijan izazvao nesreću u Austriji sa smrtnim ishodom dobio dvije godine zatvora


Nesreća se dogodila 22. septembra prošle godine kada se bh. državljanin vraćao sa svadbe svog brata. U automobilu s njim su bili njegovi najbolji prijatelji od 28, 30 i 33 godine. Nije vidio taksi koji je stajao i udario je u njega. U taksiju je bila putnica (23).

Dvadesetosmogodišnjak je preminuo u bolnici od povreda, dok su vozaču i saputnicima konstatovane teške tjelesne povrede.

Automobili su bili toliko uništeni da su vatrogasci morali rezati olupinu i izvlačiti povrijeđene. Alkotestom je utvrđeno da je vozač imao 1,24 promila alkohola u krvi, a vozačka dozvola mu je oduzeta.

“Loše sam se osjećao od jutra. Spavao sam loše i ustao u pet sati. Na svadbi sam popio jedno pivo i bio sam umoran”, rekao je Bosanac na sudu u Wiener Neustadtu, prenosi Heute.at.

Svjedoci koji su došli na sud još uvijek se nisu oporavili. Vozač taksija je došao na štakama, a 23-godišnja putnica je imala operaciju ruke prije mjesec.

Sud je odredio 24 mjeseca zatvora od kojih minimalno osam mora provesti iza rešetaka nakon čega može biti na uvjetnoj kazni.

Video u fokusu


Facebook Comments