LifestyleTuzlanski kantonU fokusuZaštita okoliša

Dodjela sredstava za građanske inicijative: 50.000 KM za 21 projekat u TK













Građani rade na rješenju problema u svojim zajednicama. Komisija razmatrala veliki broj aplikacija – podrška će biti pružena najinovativnijim idejama.

Fondacija tuzlanske zajednice sutra će između 09:00-14:00 sati u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ potpisati ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva za realizaciju lokalnih inicijativa. Za realizaciju 21 građanske inicijative obezbijeđeno je 50.000 KM iz Fonda Volim svoj grad. Ovaj Fond je nova inicijativa Fondacije tuzlanske zajednice, u okviru Programa razvoja zajednice, koja se implementira na području cijelog Tuzlanskog kantona kako bi se podsticao građanski aktivizam  i podržale inicijative i projekti koji će doprinijeti poboljšanju uslova življenja u lokalnim zajednicama u TK.

Komisija za dodjelu grantova je razmatrala 57 aplikacija za sufinansiranje projekata udruženja i neformalnih grupa sa područja TK koje su  pristigle na Javni poziv za podršku građanskim projektima i inicijativama u okviru Fonda Volim Svoj Grad od 03.11. do 06.12.2020.

Vodeći se kriterijima i činjenicom da prednost imaju inovativni projekti, Komisija je odlučila dati podršku najboljim projektima koji odgovaraju na potrebe lokalne zajednice u sljedećim oblastima:

  • Očuvanje prirode, briga o okolišu, zdravlju i klimi,
  • Osiguravanje prilika za cjeloživotno učenje i neformalno obrazovanje,
  • Smanjuje nejednakosti i poboljšavanje uslova života ranjihivh i marginaliziranih skupina.

Realizacija ovih projekata će doprinijeti uspostavljanju saradnje između civilnog, biznis i javnog sektora, te unaprijediti uslove života u zajednicama u TK. Ukoliko želite razgovarati sa građanima koji svojim inicijativama rješavaju probleme u svojim sredinama, to možete učiniti u sljedećim terminima:

-snimanje insertaže: 10:45-11:00 h ili 12:00-12:15 h;

-izjave između 11:00-12:00 h.

Shodno epidemiološkim preporukama, potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava biće organizovano u dvije grupe. Grupa 1: 9:00-11:00 h, grupa 2: 12:00-14:00h.

Rezultati podrške Fonda Volim svoj grad pogledajte OVDJE.

Rezimei podržanih projekata pogledajte OVDJE.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button