Komemoracija nastradalim uposlenicama OŠ Kovačići: Dvoranom se prolamali jecaji

Komemoracija nastradalim uposlenicama OŠ Kovačići: Dvoranom se prolamali jecaji


U prepunom Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo danas j3 održana komemoracija nastradalim uposlenicama OŠ Kovačići, koje su poginule na putu Pale – Sarajevo, kada su automobilom sletjele u kanjon Miljacke u Bulozima nedaleko od Sarajeva.

Od Merime Balkić, Lejle Sadiković, Mine Kadrić i Almine Ćorović oprostili su se učenici, roditelji, kolege i saradnici, ali i brojni građani koji ih nisu poznavali. Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici općinskih i kantonalnih vlasti.

Rijetki su uspjeli ostati bez suza na ovom tužnom skupu, dvoranom su se prolamali jecaji.

O radnicama OŠ Kovačići mogle su se čuti samo najljepše riječi, bile su uzor, ponos i veličina, brojni su željeli iskazati poruke kako njihovo naslijeđe nikad neće biti zaboravljeno.

“Nije ovo zbogom, ovo je samo doviđenja”, poručila je Sanela Alagić, psihologinja i pedagoginja koja je govorila ispred Udruženja pedagoga Kantona Sarajevo, prenosi Depo.

U organizaciji Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo i sutra će biti održana komemorativna sjednica u sali općine Centar, s počekom u 11.00 sati.

Zbog tragedije i velikog gubitka ne samo za porodice stradalih, nego za cjelokupnu obrazovnu zajednicu i čitavo društvo, Vlada Kantona Sarajevo je sutrašnji dan, 16. april, proglasila Danom žalosti na području Kantona Sarajevo.

I Vlada FBiH isti dan proglasila je Danom žalosti na cijelom pordučju Federacije.


Facebook Comments