Vijesti

Krajišnik otkrio ko mu se lično hvalio da je srušio Stari most (VIDEO)







Ratni zločinac Momčilo Krajišnik rekao je u emisiji Ćirilica srbijanske televizije Happy da se u Hagu, u zatvorskoj ćeliji, bivši načelnik Glavnog štaba Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Slobodan Praljak hvalio rušenjem Starog mosta, iako je na suđenju negirao svoju odgovornost.

Krajišnik je otkrio šta je na njegovoj slavi u pritvoru poručio Slobodan Praljak.

“Praljak nam je rekao: Znaš šta, vas je Srba malo ovdje! Ja kažem, kako malo, vidi sve Srbi. A, Praljak odgovara: Da smo mi dobili Herceg-Bosnu, svi bi potpisali 20 godina zatvora”, ispričao je Krajišnik.

Na pitanje da li je istorijska činjenica da je Praljak, odnosno njegova vojska srušila Stari most u Mostaru, Krajišnik odgovara:

“Ja znam da je on napravio studiju kad se branio u Hagu da nije. A, kada je s nama razgovarao rekao je – Kako sam ga pogodio, to je bilo za istoriju. Dakle, nama je priznao da ga je pogodio”.

Krajišnik je također rekao da je Praljak dobio odlikovanje zbog rušenja Starog mosta, te da ne stoje nagađanja kako je Stari most srušio srpski tenk, “jer onda bi to odlikovanje Praljak morao dati nekom Srbinu”.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button