Dragan Marinković Maca sa regionalnom hit predstavom „Sunce tuđeg neba“ 18. aprila, u Tuzli.

Dragan Marinković Maca sa regionalnom hit predstavom „Sunce tuđeg neba“ 18. aprila, u Tuzli.


Poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković Maca, nakon brojnih rasprodanih sala, te nakon tri godine se vraća ponovo u Tuzlu sa regionalnom hit predstavom „Sunce tuđeg neba“. Predstava će biti odigrana na sceni BKC-a Tuzla, 18. aprila sa početkom u 20:00 sati.

Na predstavi u Srebreniku gost će biti i Mirza Selimović, a Maca obećava i minimalno jednu pjesmu od strane Mirze riječima: “Vala će otpjevati jednu, pa kud puklo da puklo”.

U predstavi “Sunce tuđeg neba” Marinković tumači lik, višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojeni zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje: otići ili ostati?

Autori teksta predstave „Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković. Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

Cijena karte iznosi u pretprodaji 10 KM, dok je cijena na dan predstave 12 KM. Karte se mogu nabaviti u BKC-u Tuzla (marketing služba) i u CD shopu„Mido” na Korzu.


Facebook Comments