Devet novih medalja za reprezentativce Karate kluba „DO“ Tuzla

Devet novih medalja za reprezentativce Karate kluba „DO“ Tuzla


U subotu u 13.04.2019. godine, Karate klub „DO“ Tuzla nastupio na dvije velike medjunarodne karate manifestacije te ponovo obradovao karate javnost velikim medaljama.

U Čačku je održan 28 karate turnir“ Zlatni Pojas Čačka“ gdje je nastupilo preko 1000 takmičara iz 24 države, a naš klub predstavljalo četvoro reprezentativaca gdje su osvojili 3 velike medalje.

Bronzana medalja zlatnog sjaja

STEFANI Krešić dobila je povjerenje selektora ženske seniorske reprezentacije BiH, te je i ako tek za mjesec dana ulazi u kategoriju mladjih seniorki fantastično odradila kategoriju seniorke + 68, gdje se u konkurenciji 24 najbolje seinorke svijeta izborila treće mjesto i bronzanu medalju, a ujedno i jedinu medalju za Bosnu i Hercegovinu na nivou deset muških i ženskih reprezentativaca BiH.

SANDRO Krešić ponovo je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeti +70, te popunio vitrinu jedinom  turnirskom medaljom koja je nedostajala, obzirom da nam je ovo bio prvi nastup na ovom prestižnom turniru.

MELINA Ibrahimović radila je finale kadetkinje +54 te osvojila srebrenu medalju.

Takodje je u subotu u Banja Luci u organizaciji Karate kluba Sindjelić, održan međunarodni karate turnir na kojem je nastupilo 6 država sa 600 takmičara.

Karate kluba „DO“ Tuzla predstavljalo je četvoro reprezentativaca koji će nastupiti na predstojećem Balkanskom prvenstvu, te su osvojili 6 medalja i na najbolji način potvrdili svoj reprezentativni status.

ŠEJLA Aščić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2008 godište, dok je srebrenu medalju osvojilia u kategoriji borbe 2009  goditše.

BAKIR Djug osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2007 godište dok je srebrenu medalju  osvojio u kategoriji borbe 2008 godište.

OSMAN Bešić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2009 godište

DINO Granić osvojio je srebrenu medalju u kategoriji borbe 2009 godište.

Treneri su im bili Anto Krešić i Enver Mujezinović.


Facebook Comments