Zanimljivosti i zabava

Kao iz horora: Jezivi slučajevi djece koja su krvoločno ubijala













Djecu u najgorem slučaju obično smatramo nestašnom ili neodgojenom. No, u ovom se tekstu bavimo djecom i tinejdžerima koji su počinili zaista stravične zločine…

Amarjeet Sada (8)

Godine 2007. s tada tek osam navršenih godina Indijac Amerjeet Sada šokirao je svijet priznanjem da je ubio troje djece, a među njima i vlastitu sestru. Djecu je otimao kada roditelji nisu bili u blizini, odvodio ih u obližnje polje i tamo ih ubijao kamenom. Ni jedna od njegovih žrtava nije navršila ni prvu godinu života.

Foto: Screenshot

Stručnjaci su utvrdili da je Amerjeet, inače rođen 1998. godine, patio od poremećaja u ponašanju, a zbog kemijske je neravnoteže u mozgu osjećao zadovoljstvo u ubijanju. Smješten je u popravni dom za djecu gdje će ostati do punoljetnosti, dakle maksimalno do kraja ove godine. On je i dalje najmlađi serijski ubojica u povijesti.

Jon Venables i Robert Thompson (10) 

Desetgodišnjaci Jon i Robert 1993. su godine i službeno postali najmlađi osuđeni ubojice u povijesti Engleske. Proglašeni su krivima za brutalno i gnjusno ubojstvo dvogodišnjeg Jamesa Bulgera. Oni su ga sreli u velikom trgovačkom centru u Liverpoolu odakle su ga odveli blizu obližnje pruge. Tamo su ga pretukli ciglama i metalnom šipkom, u usta mu ugurali baterija i privezali ga za prugu kako se ne bi mogao maknuti od nadolazećeg vlaka.

Obojica su na slobodu puštena 2001. godine pod potpuno novim identitetima kako im život ne bi bio ugrožen.

Mary Flora Bell (11)

Kada su britanski istražitelji 1968. godine pitali 11-godišnju Mary Floru Bell je li ubila četverogodišnjaka i dvogodišnjakinju, ona je bez okolišanja priznala. Dapače, obasnila im je da je to učinila zbog ‘užitka i uzbuđenja’. Policija je prvo optužila, pa onda oslobodila dvije djevojčice, no istina je na kraju došla na vidjelo.

Mary je na slobodu izašla 1980. godine pod novim identitetom. Osnovala je obitelj, a sudski se izborila za očuvanje identiteta njene djece i unuka.

Jesse Pomeroy (14) 

Najstariji slučaj na ovoj listi sigurno je onaj Jesseja Pomeroya, četrnaestgodišnjaka koji je optužen za ubojstva dvoje djece i o kojemu smo već pisali poprilično opširno. Još od malih nogu Pomeroy je mučio životinje, a s 11 je počeo seksualno zlostavljati mlađe dječake. S 14 navršenih godina ubio je 10-godišnjakinju koju je sreo u trgovini svoje majke, a nedugo nakon toga je prerezao vrat četverogodišnjaku. U zatvoru je studirao pravo i pisao poeziju. a tamo je dočekao i svoju smrt u 73. godini.

Jesse Pomeroy | Autor: Uncredited Foto: Uncredited

Joshua Earl Phillips (14)

Policija je već tjedan dana tražila osmogodišnju Maddie Clifton u trenutku kada je majka Joshue primijetila neobične mrlje uz njegov krevet, a nakon toga i miris. Kada je pomaknula madrac, pod krevetom je našla ostatke nestale djevojčice. Mladi je ubojica pred sudom priznao krivnju te rekao kako je djevojčicu slučajno udario palicom za bejzbol, a nakon toga ju ubo u vrat nožem kada se uspaničio jer je djevojčica vrištala od boli. Istraga je pokazala da je djevojčica još bila živa kada ju je dovukao u svoju sobu. Godine 1999. godine osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Willie James Bosket Jr. (15)

Willie je do svoje 15. godine bio kriv za oko dvije tisuće (!!) težih i lakših prekršaja, a 1978. je počinio i dva ubojstva u dvije odvojene pljačke. Osuđen je na samo pet godina zatvora, što je tada bila maksimalna kazna za njegovu dob. New York je zbog toga hitno mijenjao zakon prema kojemu se i danas za teške zločine kao odraslim ljudima može suditi i 13-godišnjacima. Taj je zakon poznat pod imenom ‘Zakon Williea Bosketa’.

Foto: Tumblr

Edmund Kemper (15)

Baš kao i Bosket i Kemper je svoja prva ubojstva počinio u 15. godine života. Taj tinejdžer iz Kalifornije od najmlađe je dobio imao sve značajke sociopata – iznimno visoki IQ (u rangu genija), interes za mučenje životinja i težak odnos s majkom. Tada, s 15 godina, ubio je svoju baku i djeda kada je bio na praznicima na njihovom ranču. Kada ga je policija kasnije ispitivala, rekao im je da je ‘samo htio vidjeti kako je to ubiti baku’. Na slobodu je pušten na 21. rođendan.

Nakon bake i djeda, Kemper je ubio šest mladih žena, svoju majku i njenu prijateljicu. Nakon što ih je ubio, sve je i seksualno oskvrnuo. Osuđen je na osam doživotnih kazni.

Istraga i psihoanaliza su kasnije pokazale kako je njegova ultimativna žrtva oduvijek bila upravo njegova majka, a sva ostala ubojstva bila su tek svojevrsna ‘priprema’. Također, sva je ubojstva počinio nakon verbalnih sukoba s majkom.

Izvor: 24sata.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button