SONEMUS FEST 2019: Jedini festival za savremenu umjetničku muziku u Bosni i Hercegovini

SONEMUS FEST 2019: Jedini festival za savremenu umjetničku muziku u Bosni i Hercegovini


U periodu 16.-18.04.2019. u će se Sarajevu održat novo izdanje jedinog festivala za savremenu umjetničku muziku u Bosni i Hercegovini, SONEMUS FEST 2019.

Ovogodišnji SONEMUS FEST, pod nazivom BLACK BOX tematski je posvećen djelima koja kombinuju interaktivno izvođenje muzike i videa, kao i kombinaciju elektronske muzike sa akustičnim instrumentima.

Kao jedna od rijetkih institucija (ako ne i jedina) koja podržava savremeno muzičko stvaralaštvo u Bosni i Hercegovini, na festivalu će premijerno biti izvedene kompozicije bh autora i to: Koncert za violinu i ansambl Ališera Sijarića, u izvođenju naše renomirane violinistice Violete Smailović-Huart, “Time Deviation Triggering” za ansambl i modularne sintetizatore zvuka, kao i nova kompozicija mlade i perspektivne bh kompozitorke, Hanan Hadžajlić. 

Pored koncerata, u prostroijama Muzičke akademije u Sarajevu i ArsAevia održat će se niz radionica za muzičare i kompozitore, a koje će voditi solisti renomiranih gostujućih ansambala Proton-Bern (Švicarska) i Mosaik – Berlin (Njemačka), te gostujući danski kompozitor, Simon Steen-Andersen.

Karte za sve koncerte mogu se kupiti u putem interneta na www.kupikartu.ba i u njihovim poslovnicama; u Kino Imperijal /Brew Imperial Society (ul. Maršala Tita 56) pon.-sub. 16:00-22:00,  kao i pola sata  pred sami početak koncerta na mjestu zbivanja.


Facebook Comments