Sport

BALKANIJADA TUZLA 2017: Sve je spremno za dolazak 240 studenata iz regiona! (FOTO)










Već drugu godinu zaredom Tuzla će biti domaćin međuuniverzitetskih sportskih susreta. Manifestaciju pod nazivom “BALKANIJADA TUZLA 2017” organizuju Studentski parlament i Univerzitetsko-sportsko društvo Univerziteta u Tuzli, u saradnji sa Centrom za sport.

Svečano otvaranje BALKANIJADE biće održano u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, u srijedu, 17. maja sa početkom od 20 sati, gdje će biti organizovan i bogat kulturno-zabavni program.

“Učestvuje 13 univerziteta iz regiona, u ovom slučaju BiH, Srbija, Hrvatska i Kosovo, i žao mi je što su Slovenci otkazali. Dolazi nam blizu 240 studenata koji će se takmičiti u šest sportova: malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, šahu i atletici. Ja se nadam da će to biti jedno lijepo druženje, puno razumijevanja, razmjene ideja i iskustava i pobjede protiv nekih podjela koje vladaju na Balkanu”, rekao je za Kameleon predsjednik Organizacionog odbora BALKANIJADE, Nedžad Hodžić.

Sekretar Centra za sport Univerziteta u Tuzli, Alan Alagić otkrio je da će na BALKANIJADI učestvovati studenti iz Tuzle, Zenice, Bihaća, Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Brčkog, Travnika, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Prištine.

Na kraju svog obraćanja Alagić se zahvalio sponzorima i pokroviteljima manifestacije, te rekao kako očekuje da BALKANIJADA u dogledno vrijeme postane tradicionalna.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, BALKANIJADA ima veliku podršku čelnih ljudi Univerziteta u Tuzli.

“Poštujemo i podržavamo sve što naši studenti rade. Ovo je sjajan projekta. Ja privatno volim i sportska takmičenja i mislim da sport treba da bude obavezan predmet na svim studijama Univerziteta u Tuzli”, komentarisala je aktuelna rektorica Univerziteta u Tuzli, prof.dr.sc Zumreta Kušljugić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button