Tuzla

Video/Foto: U sklopu međunarodnih susreta četverotočkaši prodefilovali ulicama Tuzli
U organizaciji Off Road kluba ‘Piva Dvije’ iz Zagreba u Ljepunicama kod  Tuzle organizovani su međunarodni susreti četverotočkaša. Na ovim susretima učešće su uzeli ATV klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije i Švicarske. Danas su prodefilovali ulicama Tuzle. Nakon što su obišli grad uz gostoprimstvo Turističke zajednice grada Tuzla, nisu krili svoje oduševljenje viđenim.

Ja sam rođen u Tuzli, odrastao sam u selu Ljepunice. Igrom slučaja sam se preselio u Zagreb  tamo sam počeo da vozim motore sa ovim dragim dečkima. Želja mi je bila da ovakvo nešto napravim u svom rodnom gradu na koji sam ponosan. U BiH ima već off road susreta, ali do sada to u mom gradu Tuzli nije bilo. Moja velika želja je da ovo pređe u tradiciju i da Tuzla bude na mapi off road vožnji. Radit ćemo na tome u narednom periodu, izjavio je organizator susreta  Darko Ivaković.

Gostoprimstvo u Tuzli gostima na četverotočkašima  je pružila Turistička zajednica grada Tuzla.

Grad Tuzla je domaćin međunarodnog susreta i prvi su koji se organizuju u Tuzli. Gosti su svi sa strane: dolaze širom BiH, Srbije, Crne Gore, Austrije i Švicarske. Većina učesnika je prvi put u našem gradu i prezadovoljni su. Oduševila su ih naša Panonska jezera, ali i historija grada za koji nisu znali. Organizacija je protekla na visokom nivou. Cilj nam je da ovi susreti postanu tradicionalni sa ovakvim defileom, istakao je direktor Turističke zajednice grada Tuzla Edin Jahić.

Edin Jahić

Prvi put sam u Tuzli i zaista je lijep grad. Svi su srdačni i pozdravljali su nas˝….˝Čuo sam za Panonska jezera preko interneta, ali nikada nisam bio u Tuzli do sada. Zasigurno ću doći sa porodicom tokom sezone na Panonska jezera. Ovo je prelijep grad˝. ˝Nemam ni jednu zamjerku, građani su nas pozdravljali, oduševljan sam reakcijama građana. Zaista ste nas lijepo dočekali. Pozitivno sam iznenađem. ˝Dolazio sam ranije u Tuzlu, ovdje imam puno prijatelja, zato je meni ovo sve normalno. Ništa manje nisam ni očekivao od Tuzle˝, samo su neke od reakcija učesnika susreta.

Organizatori susreta su se zahvalili djelatnicima MUP-a TK na podršci i profesionalnom angažmanu  tokom defilea ulicama Tuzle.

Sutra su na rasporedu off road vožnje u Mramoru, Dobrnji, Ljepunicama i Lipnici.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button