U fokusu

Poslanici će danas postavljati pitanja premijeru Viškoviću
Treća redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) bit će održana danas u Banjoj Luci, a za dnevni red predloženo je 14 tačaka.

Poslanici će postavljati pitanja predsjedniku Vlade RS-a Radovanu Viškoviću, a najavljeno je i razmatranje Prijedloga programa rada entitetskog parlamenta za ovu godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju – po hitnom postupku, Prijedlog zakona o Gradu Gradiška te izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS.

Sinoć je okončan drugi nastavak 2. redovne sjeenice.

Nakon dva dana rada usvojeno je više izvještaja o radu entitetskih organizacija i institucija u 2017., a ministri Srebrenka Golić i Anton Kasipović izabrani su za potpredsjednike Vlade iz bošnjačkog, odnosno hrvatskog naroda.

Parlamentarci su primili k znanju izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta za 2017., kao i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button