U fokusu

Načelnik Teslića dežurao cijelu noć zbog straha od krađe glasova, intervenisala i policija
Za Miličevićev opoziv na osnovu 41 posto obrađenih glasačkih mjesta, glasalo je 36,6 posto građana, dok je protiv bilo 68,32 posto, saopćili su iz Komisije za sprovođenje referenduma.

Kako bi sačuvao ovaj izborni rezultat i kako ne bi bio pokraden, Miličević je sa pristalicama bio je primoran da dežura gotovo cijelu noć ispred zgrade u kojoj je zasjedala Komisija za referendum, a u nekoliko navrata je reagovala i policija, prenosi BNTV.

Miličević tvrdi da je posmatračima koji nisu pristalice SNSD-a na većini biračkih mjesta bio zabranjen uvid u zapisnike, iako po Izbornom zakonu BiH posmatrači na to imaju pravo.

S druge strane, iz SNSD-a kažu da su Milan Miličević i aktivisti SDS-a ušli u izbornu komisiju, da su otvarali izborni materijal, blokirali komisiju i njen rad.

“Naši rezultati sa glasačkih mjesta govore nešto sasvim drugo od onoga što objavljuje SDS i BN televizija, ali mi im nećemo pomoći da naprave ozbiljnije incidente i sačekat ćemo izbornu komisiju i nadležne organe da se oglase”, saopćeno je iz SNSD-a.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button