BiHCrna hronikaVijesti

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, isporučen BiH

Na Graničnom prijelazu Orašje jučer je uhapšen glavni osumnjičeni za likvidaciju Ramiza Delalića, komandanta Devete brdske brigade Prvog korpusa Armije RBiH, koji je ubijen 27. juna 2007. godine u Sarajevu.

Tamo su pripadnici policije Republike Hrvatske danas isporučili Lirima Bytyqija,  kojeg je sarajevska policija označila kao glavnog osumnjičenog za likvidaciju Delalića, piše Crna Hronika.

Lirima su jučer na Graničnom prijelazu Orašje preuzeli pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

Na Graničnom prijelazu Orašje danas je uhapšen glavni osumnjičeni za likvidaciju Ramiza Delalića – undefined (Hayat)

Svojevremeno se Muhamed Ali Gaši dovodio u vezu sa Bytyqija i likvidacijom Ramiza Delalić.

Međutim, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu nije dokazana umiješanost Muhameda Ali Gašija u slučaju likvidacije Ramiza Delalića.

Lirim je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je imao iznajmljen stan. Nakon likvidacije Delalića pobjegli u Audiju A6 zatamnjenih stakala.

Pripadnici MUP-a KS-a tada su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja.

Radiosarajevo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button