BiHVijesti

Sanski Most: Vijećnici glasali protiv povećanja naknade na 500 KM

Iako je u materijalima današnje sjednice Općinskog vijeća Sanski Most bio prijedlog Odluke o utvrđivanju visine naknade vijećnicima i članovima komisije kojom bi se paušal i dnevnica povećali na 500 KM, što je bio prijedlog općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića (SDA) i njegove stranke koja ima najveći broj vijećnika, prilikom glasanja svih 28 vijećnika bilo je protiv.

Vijećnici su do ove sjednice imali paušal od 172 KM plus 216 KM koliko su primali po sjednici. Praktično, predloženo je povećanje od 111 KM, no uz ovu sumu vijećnicima su plaćane komisije po 40 KM, a predsjednicima komisija po 50 KM, te za nastavak sjednice 50 KM, dok su članovi Kolegija po svakoj sjednici imali još po 40 KM.

Možda će Vas zanimati i:

Ovakvom ishodu prethodile su kritike opozicionih vijećnika, ali i građana na društvenim mrežama uoči sjednice. Pauzu prije glasanja zatražila je SDA.

“Nemojte biti populisti, primanja vijećnika Općinskog vijeća Sanski Most su najniža u BiH. U susjednoj opštini Oštra Luka primanja vijećnika su 700 KM. Sa 500 KM naši vijećnici će biti izjednačeni sa još dvije-tri općine u kojima vijećnici imaju ovolika primanja”, ohrabrivao je vijećnike načelnik općine Faris Hasanbegović (SDA), koji je prije tačke dnevnog reda o povećanju naknada otišao na službeni put.

Također, vijećnicima je poručio kako moraju biti samostalni i nezavisni u radu, što će postići ako imaju veća primanja i sebe je uzeo za primjer kao samostalnog načelnika.

Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button