Kiki i Alen snimili duet “Jedino”: Topla balada sa divnom porukom

Kiki i Alen snimili duet “Jedino”: Topla balada sa divnom porukom


Rok muzičar Zoran Kiki Lesendrić, frontmen “Pilota”, i pjevač Alen Islamović, jedan od najboljih muških vokala sa prostora bivše Jugoslavije, snimili su duetsku pjesmu “Jedino” koju autorski potpisuje Kiki. Na iznenađenje mnogih, dva rokera su ujedinila snaga, a rezultat je predivna balada kojom obojica najavljuju svoje nove albume.

Alen Islamović je u razgovoru za Radio Kameleon otkrio kako se on i Kikiju poznaju već duže vrijeme, ali da se ideja za zajedničkom saradnjom rodila tek nedavno.

“Mi se znamo duže vrijeme i sretali smo se nekoliko puta u Beogradu na nekim TV emisija, pa nam se rodila ideja prošle godine da pokušamo napraviti zajedničku pjesmu. Kiki sa ovom pjesmom najavljuje album koji će izdati u aprilu. Ova pjesma će se naći na mom novom CD-u koji će se isto pojaviti u aprilu. Na mom će albumu biti prearanžirano nešto od starih pjesama u novom ruhu.”, rekao je Alen i najavio kako će  dosta pjesama iz njegove karijere dobiti svoje nove odijelo.

Naš poznati pjevač ističe kako je Kiki jako zahtjevan autor, ali da piše fenomenalne tekstove među kojima je i svakako balada “Jedino”.

“Ova balada neće pokazati da smo mi vokalno veliki pjevači, nego će pokazati jednu toplinu. To je jedna topla balada koja ima jako lijepu poruku. Ova dva vokala su jako neobična, ja mogu pjevati te visoke tonove, a Kiki je middle vokal. To se jako lijepo upakiralo. Pjesma je jako pop, jako pitka, jednostavna.”, objašnjava Alen i dodaje da se nada da će ljudi rado slušati njihov novi hit.

Za kraj smo pitali Alena da li planiraju neke zajedničke koncerte, pa možda i dolazak pred tuzlansku publiku.

“Zašto da ne da Kiki i piloti i Alen Islamović i njegov bend dođu i pojave se na zajedničkom koncertu gdje će on odraditi svoj program, ja ću uraditi svoj program, a onda možemo zajedno predstaviti novu pjesmu.”, zaključio je Alen Islamović.

Pjesmu “Jedino” možete slušati na Radio Kameleonu.


Facebook Comments