Sport

NBA košarkaš Luka Garza dobio pasoš Bosne i Hercegovine










Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u budućnosti bi mogla biti ozbiljno pojačana pošto je bh. pasoš dobio NBA košarkaš Luka Garza.

Već neko vrijeme traje prikupljanje potrebne dokumentacije kako bi mladi košarkaš Detroit Pistonsa zaigrao za našu zemlju. Garza je u više navrata istakao kako ga zanima reprezentacija BiH te da je učinio sve što je moguće kako bi se to desilo.

Možda će Vas zanimati i:

Upravo je dobijanje bh. pasoša posljednji segment dokumentacije koju će Košarkaški savez BiH predati Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA).

Sada je na FIBA-i da odobri igranje Garzi za reprezentaciju BiH, potvrdio je generalni sekretar KS BiH u izjavi za zvaničnu stranicu Saveza.

“Već u ponedjeljak ćemo se obratiti nadležnima u FIBA po pitanju Garzinog statusa. Više nema nikakvih prepreka da ne bude registrovan kao igrač reprezentacije BiH, iskreno se nadamo da će FIBA promptno reagovati kako bismo mogli računati na njega već u julu. Time bismo zaključili jedan dugi proces, ali sve bi se na kraju trebalo isplatiti jer dobijamo košarkaša koji ima veliku želju nastupati za Bosnu i Hercegovini, a kojem mnogi predviđaju zavidnu karijeru,” objasnio je Čolan.

Ove sezone Luka Garza je pružio nekoliko zapaženih nastupa u NBA ligi kao član Detroit Pistonsa, a posebno se izdvaja njegova partija u pobjedi nad San Antonio Spursima (117:116), kada je zabilježio 20 poena i 14 skokova.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button