BiH

U BiH u narednim danima neuobičajeno toplo vrijeme










Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni i Hercegovini će u narednim danima preovladavati sunčano i, za ovaj dio godine, neuobičajeno toplo vrijeme.

Kako stoji na stranici FHMZ-a, danas će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme, a u Bosni se prije podne očekuje dosta magle i niske naoblake. Sunčanije će biti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 25 stepeni.

U Sarajevu prijepodne magla ili niska naoblaka. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

Možda će Vas zanimati i:

Sutra će u većem dijelu Bosne po kotlinama i uz riječne tokove biti dosta magle i niske naoblake, dok će sunčanije biti u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U petak u većem dijelu Bosne prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button