ArhivaLifestyleTuzlaTuzlanski kanton

Aktivni i ravnopravni u svojim zajednicama: Održana obuka za mlade u Tuzli

IN fondacija, fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u Bosni i Hercegovini (INF) uz podršku zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini“ i pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji provode UNICEF, UNESCO i UNDP, je pokrenula projekat pod nazivom „Aktivni i ravnopravni u svojim zajednicama“.

Druga obuka za mlade u okviru ovog projekta uzrasta od 15 do 21 godinu za regiju Tuzle je održana u periodu od 15. do 17. marta. Tema je bila prevencija rodno zasnovanog nasilja i pisanja prijedloga projekata.

“Aktivni i ravnopravni u svojim zajednicama” za cilj ima unaprijediti znanja i vještine mladih u cilju podizanja svijeti o pitanju rodno zasnovanog nasilja među mladima, te osnažiti oko 4000 mladih ljudi u 7 opština BiH za aktivno sudjelovanje i promovisanje pozitivnih životnih stavova o rodnoj jednakosti i prevenciji rodno zasnovanog nasilju među mladima, sa posebnim akcentom na ruralne zajednice.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button