PREMIJERA FILMA „OD GNIJEZDA DO ZVIJEZDA“ NA SCENI POZORIŠTA MLADIH TUZLE

PREMIJERA FILMA „OD GNIJEZDA DO ZVIJEZDA“ NA SCENI POZORIŠTA MLADIH TUZLE


U sklopu manifestacije „15.Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, u nedjelju, 24.3.2019. godine  u 19.30 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) najavljena je premijera filma „Od gnijezda do zvijezda“ nastalog u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ u saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle.

Film „Od gnijezda do zvijezda“ je dio projekta TUZLASCOPE 2018 kojeg finansira Fondacija tuzlanske zajednice u sklopu kampanje ‘Budi junak/junakinja svoje zajednice 2018’, uz podršku Centra za kulturu Tuzla.

Treći po redu u produkciji Udruženja ‘Mladi Tuzle’ i Pozorišta mladih Tuzle, „Od gnijezda do zvijezda“ se bavi temom različith oblika nasilja u društvu i zajednici. Iznosi emotivnu priču o svakodnevnici djece izložene nasilju u školi i porodici, a ujedno prikazuje i pasivnost društva u pogledu shvatanja ozbiljnosti samog problema i posljedica koje on nosi.

Trajanje filma je procijenjeno na 40 minuta.

U filmu igraju članovi Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle, a režiju potpisuje Adnan Džekić uz mentorstvo Adnana Mujkića.

Karte za projekciju možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

 


Facebook Comments