BH IVF Centar Dr. Balić: Zašto je važno raditi ekspertni 4d/5d fetalni ultrazvučni pregled

BH IVF Centar Dr. Balić: Zašto je važno raditi ekspertni 4d/5d fetalni ultrazvučni pregled

Danas se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom. Prosječno jedno od 650 novorođene djece rađa se sa sindromom Down, a sindrom pogađa sve rasne skupine i može se javiti u bilo kojoj porodici, bez obzira na zdravlje roditelja, ekonomsku situaciju ili način života.

Nažalost, godinama se povećava rizik od poremećaja koji se mogu javiti tokom trudnoće, te se svim budućim majkama preporučuje da na vrijeme obave razne pretrage. Jedna od najboljih metoda je svakako ultrazvuk čiji je značaj u ginekologiji, akušerstvu i liječenju neplodnosti nesporan.

Vodeći BH IVF Centar Dr. Balić svojim pacijenticama nudi ekspertni 4d/5d ultrazvučni fetalni pregled koji im može pomoći upravo u otkrivanju bilo kakvih genetskih anomalija.  U ginekološkoj klinici Dr. Balić sve preglede rade ginekolozi sa preko 25 godina iskustva u struci a sa iskustvom u primjeni 4D ultrazvuka od 2001. godine što ih čini vodećim liderima 4D tehnologije u regionu.

Za više informacija o 4d/5d pregledu i uslugama koje BH IVF Centar Dr. Balić nudi, posjetite njihovu web stranicu OVDJE.

Facebook Comments