Što dosad znamo o jednom od najcrnjih dana Novog Zelanda?

Što dosad znamo o jednom od najcrnjih dana Novog Zelanda?


Najmanje 49 osoba ubijeno je u pucnjavi na dvije džamije u novozelandskome gradu Christchurchu, a 20 ih je povrijeđeno. Uhapšen je napadač i još tri osobe – dva muškarca i jedna žena, koji se povezuju s napadom. Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern rekla je da je riječ o terorističkom napadu. N1 uživo prenosi program CNN-a povodom ovog terorističkog čina.

 Što je dosad poznato o ovom napadu?

Napad je počeko u 13:40 po lokalnom vremenu, napadač je upao u dvije džamije gdje je ubio najmanje 49 ljudi, a ranio najmanje 20. Policija je odmah blokirala taj dio grada, zatvorene su škole i zgrade isvih državnih institucija. Nakon par sati policija je objavila da je uhićeno četvero ljudi.

Napadač je uoči napada na društvenim mrežama objavio antimuslimanski manifest. Premijerka je rekla da su nedaleko mjesta napada pronađene bombe u automobilima napadača. Napadač je svoj smrtonosni pohod snimao i uživo prenosio na društvenim mrežama. Napadač je prijavljen u Australiji, a tijekom dolaska u džamije u automobilu je puštao četničke pjesme..


Facebook Comments