TuzlaU fokusu

Prije početka queer festivala: Na ateljeu ‘Ismet Mujezinović’ u Tuzli osvanuo grafit ‘Pe*eri liječite se’
Jutros je na ateljeu Ismet Mujezinović osvanuo ispisan grafit: ‘Pe*eri liječite se’. Na više lokacija u Tuzli izlijepljeni su plakati koji pozivaju na mirni protest povodom queer festivala filma i umjetnosti “Merlinka”. Na plakatima je ispisano:

“Pozivaju se savjesni građani Tuzle na mirni protest ispred ateljea: ‘Ismet Mujezinović’ preko puta katoličkog centra dana 15.03.2019. – Petak u 18:00h radi sprječavanja otvaranja i održavanja nakaradnog i nemoralnog ‘Queer Festa’- Ne dozvolimo da naša djeca budu žrtve”.

Homofobne poruke poslane su na dan svečanog otvorenja petog po redu Međunarodnog festivala queer filma i umjetnosti “Merlinka”. Protekle četiri godine nije bilo sličnih incidenata.

Inače, svečano otvorenje festivala bit će upriličeno večeras sa početkom od 19 sati u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli. Tokom dva dana trajanja festivala planirana je projekcija filma, diskusija na temu “Feminizam za svako LGBT slovo”, emotivanje kratkih igranih fimova, te party svečanog zatvaranja fesstivala u Jazz clubu u Tuzli.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button