Predstava “ISKORAK” ponovo na sceni Narodnog Pozorišta Tuzla

Predstava “ISKORAK” ponovo na sceni Narodnog Pozorišta Tuzla


U sklopu manifestacije „15.Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, u petak, 15.3.2019. godine  u 19.30 sati na sceni Narodnog Pozorišta Tuzle realizovat će se reprizno izvođenje muzičko-plesnog spektakla „Iskorak“.

Predstava „Iskorak“ je nastala 2017. godine u sklopu projekta „Djevojčice i dječaci zajedno protiv rodno zasnovanog nasilja“ kojeg implementira Udruženje „Vive žene“ Tuzla, a finansira Europska Unija. Jezikom umjetnosti -glume, pjevanja, plesa i muzike uživo „Iskorak“ se bavi problemom društvenih tabua i prikazuje stvarnost sa kojom su suočeni svi mladi ljudi koji se osjećaju drugačijima. Vještno oslikava društveni sistem koji uvijek teži ka odnosu nadređenih i podređenih, iskorištavanju pozicija u obrazovnim institucijama zarad lične koristi, gdje je evidentno odsustvo empatije i interesa za život mladih i njihovih stvarnih mogućnosti i želja. Simbolika naziva ima za cilj podstaći publiku na vlastiti korak naprijed u smjeru poboljšanja uvjeta u zajednici, porodici, obrazovnom sistemu i svim vrstama međuljudskih odnosa – zbog prevencije situacija kada pojedinac suočen sa većinom ne može naći izlaz.

U predstavi učestvuje 60 mladih ljudi, a režiju potpisuje Adnan Mujkić.

Karte za predstavu možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

Program manifestacije ovog vikenda se sastoji još iz koncerta solo pjevanja dr. i dr. um. Agote Vitkai Kučera u subotu (16. 3.) sa početkom u 19:30h na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) i projekcije filma „Ruža“ u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ u saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle u nedjelju (17.3.) sa početkom u 19:30h  na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop).

Video u fokusu


Facebook Comments