”NIRA lideri”: Trening za studente i studentice Univerziteta u Tuzli

”NIRA lideri”: Trening za studente i studentice Univerziteta u Tuzli


Univerzitet u Tuzli i TPO Fondacija iz Sarajeva pozivaju studente i studentice, svih godina studija, da se prijave na ”NIRA lideri” trening u okviru Inicijative za kreativni dijalog (IKDE). Trening ”Nira lideri” se sastoji od dva dvodnevna treninga: jedan obuhvaća lični a drugi profesionalni razvoj. Tokom ovih treninga, studenti i studentice će biti u prilici naučiti kako jačati svoje samopouzdanje, preuzeti kontrolu, naučiti prihvaćati uspjehe i neuspjehe, vjerovati u sebe i postizati svoje ciljeve, kako upravljati svojom karijerom, brendirati svoje talente, te steći osnovne vještine potrebne za profesionalni razvoj i apliciranje na projekte.

Prema riječima Azre Nezirić, projekt koordinatorice TPO Fondacije, po završetku treninga studenti će dobiti certifikate i moći će aplicirati na grantove koje će fondacija nuditi za deset najboljih projektnih rješenja

“U vremenu kada samo formalno obrazovanje nije dovoljno mislim da je ovo sjajna prilika  za sve studente da se probude i uvide situaciju na tržištu rada, te da se prijave na ovaj trening koji će ih naučiti kako ličnom, tako i profesionalnom razvoju, o motivaciji, samomotivaciji, pisanju projekata, CV-ja i svega što tržište rada danas zahtjeva od nas.”, naglašava Nezirić za Radio Kameleon.

TPO Fondacija pokriva troškove hrane, osvježenja i didaktičkih materijala za učesnice i učesnike. Učesnici ovih treninga će također imati priliku za povezivanje sa studentima i studenticama Univerziteta u Zenici i studentima/-icama drugih univerziteta u BiH i regiji koji/-e rade na sličnim projektima.

Prijave su otvorene od 27.2. do 20.3. tekuće godine.

Prijave sa motivacionim pismom do maks. 500 riječi šaljete na mailove:  i  

PRIJAVNI OBRAZAC

 

Video u fokusu


Facebook Comments