Crna hronikaVijesti

Detalji ubistva na Dobrinji: Ubica u crvenoj dukserici naočigled komšija Tigru pucao u leđa













Siniša Miličević zvani Tigar ubijen je sinoć u naselju Dobrinja u Istočnom Sarajevu naočigled mnogih komšija, a njegov ubica mu je, kako su nam ispričali, nekoliko hitaca ispalio u leđa.  Sve se dogodilo oko 22.40 sati ispred zgrade u kojoj je Miličević stanovao u naselju Dobrinja 1, nedaleko od autobuske stanice u Istočnom Sarajevu.

Kako su za Faktor ispričale njegove komšije, osumnjičeni je nosio crvenu duksericu sa kapuljačom i sačekao je Miličevića na čošku zgrade.

– Čulo se četiri do šest pucnjeva. Bio sam nekih stotinjak metara dalje, ali nisam mogao vidjeti šta se tačno dogodilo. Znam samo da ga je ubica upucao u leđa, a potom je pobjegao kroz prolaz između zgrada – kazao je jedan od komšija, koji nije želio da mu navodimo ime.

Prema njegovim riječima, Miličević je bio pri svijesti, te je odmah prevezen u bolnicu gdje je nedugo potom i preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Miličević je vlasnik ugostiteljskog objekta “Rodeo”, a kako su nam komšije ispričale, zajedno sa bratom je imao i jednu firmu.

– Ko zna kome se šta zamjerio. Ovo je postalo divlji zapad, više nisi siguran ni ispred kućnih vrata – kazao je komšija.

Kako  je potvrđeno iz bolnice Kasindol, Miličević je privatnim vozilom dovezen u 22.45 sati i primljen je sa teškim povredama, ali je bio svjestan. Prema riječima Dalibora Boškovića, glasnogovornika bolnice Kasindol, odmah se po prijemu moglo zaključiti da je povrede zadobio vatrenim oružjem.

– Imao je povrede sa desne strane grudnog koša i abdomena. Odmah se pristupilo dijagnostici, urađena je drenaža, ali je pacijent gubio mnogo krvi. Petnaestak minuta nakon prijema, prebačen je u operacionu salu, jer se posumnjalo da ima povrede unutrašnjih organa i krvnih sudova u abdomenu. U međuvremenu se ustanovilo da ima i povrede jetre. Nakon sat vremena intervencije, on je zbog gubitka krvi preminuo. Krv je sve vrijeme nadoknađivana, a dežurni anesteziolog je pokušavao reanimaciju, ali nažalost to nije imalo rezultata – kazao nam je Bošković.

Na mjestu događaja jutros je nastavljen uviđaj, a kako je potvrđeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, istragu u ovom slučaju preuzeo je MUP RS. Prenosi Faktor.ba



Back to top button