Crna tačka u Tuzli: U Rudarskoj ulici su česte saobraćajne nesreće, gužve i kršenje propisa

Crna tačka u Tuzli: U Rudarskoj ulici su česte saobraćajne nesreće, gužve i kršenje propisa


Rudarska ulica u Tuzli je ove sedmice bila centar zbivanja, ali nažalost onih ružnih. Naime, u dva dana su se desile dvije saobraćajne nesreće, od kojih jedna sa smrtnim ishodom. Prvo je u nedjelju 68-godišnja pješakinja podlegla ozljedama nakon što ju je automobilom udario muškarac, a samo dan poslije je auto udarilo još jednog pješaka.

Potparol MUP-a TK Izudin Šarić kaže da nastavljaju sa programima i ove godine u cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća.

Što se tiče Ministarstva unutrašnjih poslova TK, mi preduzimamo sve što je u našoj moći. Planovi i programi koje smo realizovali u prošloj godini su rezultirali smanjenjem broja saobraćajnih nesreća, odnosno smanjenjem poginulih lica. U ovoj godini ćemo nastaviti tim kontinuitetom.“, objašnjava Šarić.

Građani Tuzle na društvenim mrežama komentarišu kako je do skoro izlaz iz Rudarske ulice, inače jedne od najprometnijih saobraćajnica, prema sporednoj Krečanskoj bio dozvoljen u samo jednom smjeru, ali kako je saobraćaj sada otvoren u oba smjera, česte su saobraćajne nesreće (sa smrtnim ishodima), prekršaji i gužve. Upućen je apel javnosti da se status ove ulice vrati u prvobitno stanje ili da se krene u izgradnju kružnog toka koji bi mogao regulisati saobraćaj u ovom dijelu grada.

Šarić je uputio apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i zakone.

Upozoravamo sve učesnike u saobraćaju: i pješake da vode računa prilikom prelaska ulice, da to rade na obilježenom pješačkom prelazu, a također molimo sve učesnike u saobraćaju, prije svega vozače da obrate pažnju na pješake koji prelaze na pješačkim prelazima, kao i na pješake koji prelaze mimo pješačkih prelaza.“, poručio je Šarić.

Video u fokusu


Facebook Comments