BH IVF Centar Balić sa sponzorima nagrađuje trudnice

BH IVF Centar Balić sa sponzorima nagrađuje trudnice


Edukativno druženje s trudnicama u Tuzli koje će se održati 14.03.2019. godine privuklo je veliki broj zainteresiranih trudnica. Naime, prilika je to da se trudnice educiraju, druže i komuniciraju sa doktorima i predstavnicima kompanija koji su sponzori i partneri projekta.
Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Ginekološkom klinikom Dr. Balić u Tuzli.

Doktor Adem Balić ispred Klinike je objasnio kako je ovaj događaj jako bitan kako bi se podijelile informacije koje su trudnicama od velikog značaja.

„Ovo je jedan projekat na nivou Bosne i Hercegovine gdje je ideja da se trudnice upoznaju sa okolnostima začeća trudnoće, svim mogućim problemima koji mogu biti u trudnoći, svega onog što se može uraditi danas u trudnoći kako bi se ona završila onako kako svi želimo, odnosno da se završi sa rađanjem živog i zdravog djeteta. To je pokrenula organizacija Sfera iz Mostara gdje su u velikim gradovima uz podršku nekih značajnih klinika napravili takvo druženje sa trudnicama.“, istakao je dr. Balić čiju kliniku možete pronaći i na Facebook stranici.

Učešće na edukaciji je besplatno, a trudnice se još uvijek mogu prijaviti putem facebook stranice Roditelj. Glavnu nagradu obezbjedila je kompanija Simpson d.o.o. Bijeljina, a daruje poklon set za novorođenče u vrijednosti od 200 KM. Druženje će se održati u Zdravstvenoj ustanovi specijalna bolnica “Centar za srce BH”, na adresi Alekse Šantića 8, u prizemlju.

Predavači na edukaciji su neki od najboljih stručnjaka iz ove oblasti koji će sa trudnicama podijeliti savjete, preporuke i ideje.  Među njima su i prof.dr.sci. Adem Balić i prof.dr.sci. Devleta Balić iz Ginekološke klinike Dr.Balić, patronažna sestra Samira Sejdinović iz Doma zdravlja Tuzla, magistar genetike i molekularne biologije, Naida Baić iz kompanija Bio Save, dr. Sabina Salkanović Dilbegović, neonatolog pedijatar iz UKC Tuzla, te iz kompanija Euromand, stručna saradnica za program medicine Toplić Berberović iz kompanija Tosama, te magistar biohemije, Amila Tukalija iz kompanija A-Twin.

Inače, projekat se održava svaki mjesec u drugom gradu; Mostar, Sarajevo, Banja Luka i Tuzla.

Video u fokusu


Facebook Comments